EL SER HUMÀ ÉS ANTIQUAT? LA RESPOSTA DE GÜNTHER ANDERS

De Cafè Filosòfic Pensa
La revisió el 12:16, 6 març 2023 per Sara (discussió | contribucions) (Es crea la pàgina amb «{{Acte |Data=2023/03/25 |Lloc=La Central Raval |Titol=EL SER HUMÀ ÉS ANTIQUAT? LA RESPOSTA DE GÜNTHER ANDERS |Ponent=Stefania Fantauzzi |Descripcio presentacio=Stef...».)
(dif.) ← Versió més antiga | Versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)
Salta a:navegació, cerca
La versió per a impressora ja no és compatible i pot tenir errors de representació. Actualitzeu les adreces d'interès del navegador i utilitzeu la funció d'impressió per defecte del navegador.
Data 2023/03/25
Lloc La Central Raval
Titol EL SER HUMÀ ÉS ANTIQUAT? LA RESPOSTA DE GÜNTHER ANDERS
Ponent Stefania Fantauzzi
Descripció Stefania Fantauzzi és investigadora del “Seminari Filosofia i Gènere” de la Universitat de Barcelona i del grup “GAPP” (Grup arendtià de pensament i política) i professora de Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Oberta de Catalunya. És llicenciada en Filosofia per la Universitat de Bolonya i doctora en filosofia per la Universitat de Barcelona. Els seus interessos estan adreçats des de fa uns anys a la filosofia política i, sobretot, al pensament de Hannah Arendt i Günther Anders, autors sobre els quals ha publicat diversos articles en revistes i llibres. És editora dels llibres de Hannah Arendt Participar del món (Lleonard Muntaner, 2020) dedicat als escrits d’Arendt del 1941 al 1945 i La desobediència civil (Lleonard Muntaner, 2022) i del volum de Günther Anders L’home dalt del pont (Club Editor, 2023).
Bibliografia Günther Anders

- El piloto de Hiroshima, Paidós, 2010 - Hombres sin mundo, Pre-Textos, 2007 - Nosotros los hijos de Eichmann, Paidós, 2010 - La obsolescencia del hombre, Pre-Textos, 2011 - L’home dalt del pont, Club Editor, 2023 Srecko Horvat, Després de l’apocalipsi, Arcadia, 2021 Paul B. Preziado, Dysphoria mundi, Anagrama, 2022

La pregunta sobre l’antiguitat de l’home que sorgeix de la reflexió del filòsof alemany Günther Anders té a veure amb el moment històric que ell va viure i al mateix temps amb el nostre present. Quina responsabilitat tenim respecte al món? Quines conseqüències poden tenir els aparells i les tecnologies que fem servir? Ens estem apropant a l’apocalipsi? O ja estem vivint en una època post-apocalíptica? En aquesta xerrada abordarem aquestes preguntes i descobrirem perquè Anders es definia a si mateix “Un conservador ontològic, que intenta que el món es conservi per poder-lo modificar”.